İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

MTV 1.Taksit Ödeme Süresi Ne Zaman Bitecek?

Araç Sahiplerinin kendi aralarında muhabbet ettikleri konulardan bir tanesi de MTV 1. Taksit ödeme süresidir. Çünkü bu durum aynı zamanda gecikmesi halinde aracın vergisinin zamlı olarak tahsil edilmesinin olunu açacak bir durumdur. Araçlarınızın vergi borcunu ödemek için çeşitli kanallardan faydalana bilirsiniz örneğin MTV tahsiline yetkili olan vergi daireleri ya da anlaşmalı olan bankalar veya internet bankacılığını kullanarak şubeye gitmeden de ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdi gelelim asıl sorunuz olan 1. Taksit ödeme süresinin ne zaman biteceğine. İçerisinde bulunduğumuz ay motorlu taşıtlar vergisinin 1. Taksitlerinin ödenmesi gereken aydır. Bu bağlamda düşünecek olursanız 31 ocak 2020 tarihinin MTV 1. Taksiti için son ödeme günü olduğunu söyleyebiliriz.

MTV Ödeme günüz geçerse ne olur?

MTV ödemelerinde hassas davranmak sizin için en doğru tercih olacaktır. Ancak gününü geçirmiş olmanız sizin trafikte bekletilmeniz noktasında herhangi bir şekilde engel teşkil etmez.  Yani vergi borcunuzu geciktirmiş olursanız yapacağınız işlem ceza ödemek olacaktır. Bunun için ise sabit bir yüzdelik dilim belirlenmiştir ve geçirdiğiniz her ay için sizden bu oranda bir gecikme bedeli alınarak hesaplanacaktır.

Vergi ödeme işlemlerini aynı zamanda gib.gov.tr adresinde yer alan borç Sorgulama ve ödeme sekmesinden 02:00 - 22:00 saatleri arasında da internetten giriş yaparak ödeyebilirsiniz. Bunun için bir kredi kartı sahibi olmanız yetecektir. Bu yöntem oldukça güvenli bir işlemdir. Bu nedenle de bankaya ya da yetkili bir vergi dairesine giderek kuyruk beklemenizi gerektirmez.

 Bu konuda bizim size uyarımız ise motorlu taşıtlar vergisi ödemenizin taksitini son gününe bırakmadan ödemeniz yönünde olacaktır. Çünkü genellikle son günde bir yığılma olacağından ödeme işleminizi gerçekleştirememe gibi bir ihtimalinizin de olduğunu bilmeniz gerekir.


Etiketler: Mtv 1.Taksit Ödeme Süresi Ne Zaman Bitecek