İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Sisli Havalarda Nasıl Araba Kullanılır?

Pratik bilgi köşemizde sizlere bugün sisli havalarda nasıl araba kullanılır? Bunu anlatmak istedik. Böyle havalar konu olduğunda ilk önerimiz mümkünse yola çıkmamanızdır. Fakat yola çıktınız ve sis sonradan bastırmış ise o zaman güvenli bir araç kullanımı için şunlara dikkat etmeniz gerekir.

Aracınızın kısa farlarını mutlaka yakmalısınız. Eğer ki sis farlarınız mevcut ise yanar durumda olması gerekir. Bundan mutlaka emin olun.

Sileceklerinizi kısa süreli olarak çalışır duruma getirin bu sayede aracınızda olabilecek su taneciklerinden de kurtulursunuz çünkü bu sizin görüş alanınızı daraltacak ve net bir görüntü alamamanıza neden olacaktır.

Böyle havalarda genellikle öndeki aracı görerek takip etme tercih edilir ancak bu yanlış ve tehlikeli bir durumdur. Sisli havalarda meydana gelen zincirleme kazaların nedeni de budur.

Bazı sürücüler dörtlü ikaz lambalarını yakmayı tercih ederler ancak bunun size tehlikeli bir sonuç yaratacağını bilmelisiniz. Çünkü siz dörtlünüzü yaktığınız da arkadaki araçta bunu bir ikaz olarak kabul edecek ve sizi takip etmeye çalışacaktır. Böylelikle güvenlik takip mesafesini korumamış ve size daha yakın olacaktır. Bu durum hem arkadan gelen bu aracı hem de onun arkasındaki diğer araçları tehlikeye sokabilmektedir.

Sisli havalarda zeminin kuru havalar gibi olmayacağını bilmelisiniz. Zemin böyle havalarda kayganlaşacak ve lastiklerin tutunması güçleşecektir. Eğer ki önünüzü net olarak göremiyorsanız o zaman yol çizgilerini ya da kenar çizgilerini takip etmeniz gerekir.

Aracın içerisinde bir buharlaşma meydana geleceğinden görüş mesafeniz de iyice düşmeye başlayacak. Bu duruma sebebiyet vermemek için camın biraz açık kalmasını sağlamalısınız. Bu buharlaşmayı önleyecek hem de dışarıdaki sesleri daha iyi duymanıza neden olacaktır.

Değerli sürücüler ve yolcular güvenli bir yolculuk her şeyin önündedir. Bu nedenle de kendinizi hiçbir şekilde profesyonel bir sürücü olarak tanımlamamalısınız unutmayın ki bir saniyelik dalgınlık ciddi sonuçlara sebebiyet verebilir.


Etiketler: Sisli Havalarda Nasıl Araba Kullanılır