İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Soğuk Havalarda Araçlar Zorlukla Çalışır

Soğuk havalarda arabalar zorlukla çalışırlar; öncelikle neden zorlukla çalışması ve bu konu hakkında ne gibi önlem alabiliriz bunlar hakkında bilgi vereceğiz.

Soğuk havalarda arabaların zorlukla çalışmasının motor bloğunun soğuması sebebi ile yakıtın geç buharlaşması ve motor yağının havanın soğukluğundan dolayı kalınlaşması en başlıca etmendir. bununla birlik de motor tipinin enjeksiyonlu mu yoksa karbüratörlü mü buda bir arabaların zorlukla çalışmasına etmendir.

Tabi ki de aracın yakıt türü de etkendir LPG, DİZEL, BENZİNLİ, gibi yakıt türünün motor pistonları içerisinde yanma sürelerinin değişikliği buna binaen hava sıcaklarının düşmesi sonucu bu sürenin değişmesi etkenlerden biridir. Bunun yanı sıra elektriksel olarak da akünün zayıflaması gerekli akımı marş dinamosuna akımı verememesi sonucu, soğuk havalarda araçlar zorlukla çalışırlar.

Gelelim bizler araç kullanıcıları olarak ne gibi önlemler alabiliriz ki soğuklarda arabalarımızı daha kolay çalıştırabiliriz. Tabi ki de bazı etmenler bizim elimizde olmayan sebepler var; arabanın motor tipi, kullandığımız yakıt türü gibi etmenler. Bunları araç alırken göz önünde bulundurabiliriz.

Kullandığımız yakıt konusunda bilindik markalardan almak en doğrusudur bu sadece soğukla değil arabamızın motor ömrünü de olumlu yönde etkilemiş oluruz. Araçta motor yağı olarak da önemli etmen olup kalitesi ve 0W-30,0W-40 tarzı 0W ile başlayan yağ türleri daha ince olup havanın düşük sıcaklığında da etkilidir. Kullandığımız akü de dikkat edilmeli gerekli bakımları yapılmalı ve akü seçiminde amper ine dikkat etmeliyiz. Akülerde bir de CCA değerleri olup bu değer marş dinamosunun gücünü etkilemektedir.

Bununla birlik de akümüzü etrafını aküye zarar vermeyecek şekilde ister beyaz köpükle veya buna benzer maddeyle koruyabiliriz. İmkânınız varsa akümüzü bu şekilde koruma örneği gibi arabamızı da kapalı garaj park etmek daha etkili olacaktır. Eğer ki bunların hiçbirini yapamıyorsak akşamları arabamızı çalıştırıp bir süre motorun ısınmasını beklememiz sabahları daha verimli çalışmasını yarar.


Etiketler: Soğuk Havalarda Araç Bakımı