İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Uzun Yola Çıkarken Nelere Dikkat Etmeli?

Tatiller söz konusu olduğunda her zaman ayaklarımızın yerden kesildiği bir gerçek hele ki ülkemizde tatillerin çok fazla olduğunu düşünürseniz tatil sürelerimizin de ne kadar uzun olabileceğini anlayabilirsiniz. Mesela yaz tatili, kış tatili, bayram tatili, sömestr tatili gibi bir çok tatil için yola çıkabiliyoruz. Aslında bu durum yalnızca tatile çıkarken değil günlük yaşantımızda da önemlidir. Çünkü gideceğimiz birçok yere kendi aracımızla gidiyoruz. İşte bu yazımızda bugün sizlere uzun yola çıkarken nelere dikkat etmeli konulu bir makale hazırlamak istedik.

Tatillerin genelde trafiğin en yoğun olduğu zamanlara gelmesi dikkatlerin biraz daha artmasını gerektiriyor.  Her bayramda televizyon ekranlarından tatil kazaları şeklinde bölümleri görebilirsiniz. Bu kazaların en büyük nedenlerinden biri sürücü hatası ikincisi de otomobillerine yeteri kadar ilgi göstermemeleri yani gereken bakımı yapmamalarından kaynaklanıyor.

Uzun yola çıkan sürücüler neler yapmalı?

Öncelikli olarak aracınızın markası modeli ne olursa olsun bakımlarının mutlaka yapılmış olması gerekiyor. Aküsü, yağı, suyu gibi periyodik bakımları bunun yanı sıra filtreler, antifiriz, cam suyu lastikler gibi önemli konularında sürekli sizin gözetiminizde olması şart.  Burada lastikleri biraz daha ön plana almak gerekli çünkü onlar sizin güven kaynağınız. Eğer ki siz mevsimine göre bir lastik tercih etmezseniz aracınızın bakımını ne kadar iyi yaparsanız yapın güvenlik sorununu es geçmişsiniz demektir bu da her an ölümlü kazaya neden olabilecek bir konudur.

Lastiklerin tercihini yaptıktan sonra hava basınçlarının da kontrolünü sağlamalısınız. Bunlar uzun yol seyahatlerinde çok önemlidir.

Son olarak ise aracın içinin düzgün yerleştirilmesini sağlamalısınız kalabalık yolculuklar ve arka camın kapatılmış olması sizin görüş alanınızın daralmasına neden olacaktır ki bu hiçte sürüş güvenliği için iyi bir şey olmayacaktır. Yedek lastik, ilk yardım çantası, kriko mutlaka aracınız da olması gerekir. Bazı sürücüler yedek lastiklerini çok yer tuttuğu gerekçesiyle yanlarına almamayı tercih ediyorlar bu çok yanlış bir durum.


Etiketler: Uzun Yola Çıkarken Nelere Dikkat Etmeli