İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Benzin & Dizel Araçların Artıları Eksileri

Araç satın almadan önce kafanıza takılan ilk madde alacağınız aracın yakıt seçimi yönündedir. Benzin ve motorin zamları tüketicileri daha detaylı ve seçici yapma durumunda bıraktığı için satın alınacak araç tercihlerinide etkilemektedir.

Benzinli Araçlar

Benzinli motorların çalışma şekli enjeksiyondan silindire bujiler aracılığı ile ateşlenme sonucu olur. Motorin kullanan araçlardan ateşleme ve güç üretimi açısından benzini ve motorini farklı kılar. Benzinli araçların tükettiği yakıt, dizel araçlara nazaran biraz daha fazladır ve güç üretimi zordur. Dizel araçlar benzine göre daha ekonomik olmasına rağmen benzinli araçlar yakıt ateşlemesinde daha iyi sonuç verir.

Dizel Araçlar

Dizel araçların, benzinli araçlara göre ateşleme sistemi tamamen kendine aittir. Dizel araçların daha az yakıt tüketimi sağladığı için iyi bir performans alınabilmesi için bakımlarının düzenli yapılması ve yakıt konusunda iyisi tercih edilmelidir.

Üst seviyede güç üretimi için normal araçlar olan dizel otomobilerin yakıt tasarrufuna iyi yönde katkıda bulunan avantajlarından biri de marş motoru harekete geçirilip gaza basmadan beklendiğinde aracın hiç bir yakıt tüketiminde bulunmamaktadır.


Etiketler: Dizel ve Benzinli Araçların Artıları Eksileri